Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно горене на масла алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно горене на масла алфа 147

Имам едно питане към хора които са пробвали газ за горене в цилиндрите, че колицата ми лапа маслото, дали има някакъв ефект? Колата ми е на реални 148000км но е внос от Италия и ми казаха че най вероятно имам запекъл маслен сихмент, понеже там не сменяли масло а само доливали, главата е ревизирана изцяло, масления сепаратор е почистен

---------- Post added at 15:21 ---------- Previous post was at 15:14 ----------

Само да спомена че колата си върви доста прелично и не духа от щтеката, нямам и никакви течове на масло, на гродско каране не го пипа, но на извънградско особенно към 4000-4500 оборота си го гори около 200гр. на 1000км

Опитвал съм, ей така, от любопитство, нищо не става.
    После си оправих главата, смених сегментите и биелните лагери и не гори никакво масло, въпреки че духа от щеката и от капачката след ремонта, това не е показател.
    Три дни и наливах газ с леген под картера
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 16:13.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Вероятно си за смяна на гумички на клапаните. Така или иначе ще трябва да се отвори главата и да се ревизират нещата.
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
        Вероятно си за смяна на гумички на клапаните. Така или иначе ще трябва да се отвори главата и да се ревизират нещата.
        Гумичките са сменени, сепаратора почистен

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          Опитвал съм, ей така, от любопитство, нищо не става.
          После си оправих главата, смених сегментите и биелните лагери и не гори никакво масло, въпреки че духа от щеката и от капачката след ремонта, това не е показател.
          Три дни и наливах газ с леген под картера
          Аз веднъж докато наливах масло и се заговорих, та забравих капачката развита и после се чудя таз кола защо мирише на масло, а то опръскало всичко в коша.

Към автора с какво масло я караш, че при тези 4500 -1 разход 1л/10000км не е чак толкова голям.

Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
            Аз веднъж докато наливах масло и се заговорих, та забравих капачката развита и после се чудя таз кола защо мирише на масло, а то опръскало всичко в коша.

Към автора с какво масло я караш, че при тези 4500 -1 разход 1л/10000км не е чак толкова голям.

Със репсол 10/40 сега мисля да и слагам кастрол магнетик 10/40

Comment

Първоначално публикувано от victory35 Покажи съобщение
              Гумичките са сменени, сепаратора почистен
              Споделям неангажиращи лично мнение.Преди години на Типото след ревизия на мотора(лагери,сегменти и разпределителен вал) първите 10х км лапаше 1-1,5 Л /1000км Репсол ,след още 40х. смених гарнитура на главата и вече с нови гумички(майстора твърдеше че ги е сменил)нещата се нормализираха.
              Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Това, че гумичките са нови не означава, че са точните като вид и качество. Нищо чудно, ако свалиш отново главата да имаш поизкочили от гнездата си

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение

2 литра на 10 000 км за теб не е голям разход? Вероятно се шегуваш.
                  Моята за 10 000 изобщо не го пипа, колкото налея толкова и източвам
                  Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                  Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                  Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Уф не съм сметнал правилно. Извинявай.

Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Не знам, смятам да пробвам номера с газтта за горене, ако не се пооправи отива за смяна на сигменти.

Comment

Е то винаги е добре да се изчерпват всички възможности.

Лично аз съм бил свидетел на това, че номерът с керосина помага, но в определени случаи.

А именно - когато примерно след зареждане на определено (калпаво гориво) моторът изведнъж повиши разхода си на масло.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от victory35 Покажи съобщение
                          Не знам, смятам да пробвам номера с газтта за горене, ако не се пооправи отива за смяна на сигменти.
                          Знаеш ли как става точно?
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Работата отива към:газ,мас и оцет,пък каквото стане...
                            Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
                              Работата отива към:газ,мас и оцет,пък каквото стане...
                              Тоя номер не го знам, сподели

Comment

Working...
                              X